Buy now. Pay later. Klarna.

.

 

Hjälp oss att återvinna

Vi strävar efter att alla våra förpackningar ska vara 100% återvinningsbara och FSC-certifierade, vilket säkerställer att våra papper kommer från välskötta skogar.


Vi är även anslutna till fti. Det innebär att vi betalar avgifter för allt det emballage vi för in i landet och fullgör på så sätt vårt producentansvar. Tillsammans betalar vi som är fti-anslutna för alla de återvinningsstationer som finns runt om i Sverige. Visste du att det finns 5000 återvinningscentraler i Sverige och 2 miljoner fastighetsnära insamlingar? Hjälp oss återvinna de förpackningar du fått våra produkter i.
Läs mer på FTIs sida. Ladda ner vårt certifikat här.

Vi håller även på att eliminera plast från vår logistikverksamhet och strävar efter att alla våra förpackningar ska vara 100% naturliga och biologiskt nedbrytbara.

Vårt fotavtryck

Vårt fotavtryck

Vi vet att tillverkning av produkter alltid kommer att ha en inverkan på miljön, men vi brinner för innovation och är engagerade i att göra förbättringar på alla nivåer i verksamheten, så vår tillväxt sker inte på bekostnad av vår miljö. Vårt mål är att växa vår verksamhet i linje med FN:s mål för hållbar utveckling, som utformats för att tillhandahålla en plan för att uppnå en bättre och mer hållbar framtid för alla.

Transporter/frakter

Vi strävar efter att alla våra importer utanför EU ska ske med båt till Göteborg som sedan en kort bilfärd till vårt lager i Borås. Att frakta produkterna med båt tar upp till tre månader men ger väsentligt lägre miljöpåverkan än med t ex flyg.*

Vi strävar efter att importer inom EU sker med tåg.

Våra frakter till dig som kund sker främst med PostNord, BudBee och DHL från vårt lager i Borås.

*Det är ca 25 gånger effektivare ur utsläppssynpunkt att frakta gods med containerfartyg än med flyg. Som exempel ger 200 kg gods (2m³) med lastfartyg från Hong Kong till Sverige ca 115 kgCO2(koldioxidekvivalenter) jämfört med samma vikt och volym flygfrakt som ger ca 2800 kgCO2. Källa:Sveriges myndighet för utrikeshandel-Kommerskollegium