Hoppa till huvudinnehåll

Din vagn

Din varukorg är för närvarande tom.
Klicka här för att fortsätta handla.
✓ FRI FRAKT & RETUR! SNABBA LEVERANSER

LENOITES SKÖTSELRÅD FÖR SILKE

- Du behöver inte kemtvätta dina Lenoites silkesprodukter. Alla våra silkesprodukter går utmärkt att tvätta genom att du följer våra rekommendationer. Se till att du använder kallt vatten, högst 30 grader. Ju kallare, desto bättre. Varmare temperaturer bryter ner trådarna över tid och gör så att silkets naturliga fibrer tappar funktion.  

- Lenoites silkesprodukter bör tvättas i programmet handtvätt eller fintvätt/delicate (med högst 30 grader, se ovan)

- För att förhindra att andra föremål i din tvättmaskin hakar fast eller repar, som bh-krokar, knappar, drakkedjor etc. rekommenderar vi att du placerar dina Lenoites produkter i en tvättpåse. På så sätt håller de sig separerade. 

- Använd ett milt rengöringsmedel utan blekmedel eller enzymer och som är speciellt gjord för känsliga tyger. Lenoites rekommenderar Y3, ett enzymfritt tvättmedel som finns i vanliga livsmedelsbutiker.

- När dina produkter är tvättade, häng upp dina Lenoites-sidenprodukter och låt lufttorka tills de är helt torra.

- Stryk dina produkter enkelt med "siden" -inställningen på strykjärnet. Du kan även använda alternativet "ånga" på strykjärnet för att ånga ut eventuella rynkor eller veck.

- Om din Lenoites silkesprodukt får en fläck ska du blötlägga tyget i kallt vatten och badda fläcken med milt rengöringsmedel. Undvik att fläckar sitter kvar för länge annars finns det risk för att de sätter sig och blir svårare att få bort. 

- Om du tenderar att få brun utan sol fläckar eller gillar att använda hudvård som färgar av sig på tyget rekommenderar vi dig att använda Lenoites textilier i mörkare nyans.

Swedish
Swedish
SEK kr

[[recommendation]]