Hoppa till huvudinnehåll

Din vagn

Din varukorg är för närvarande tom.
Klicka här för att fortsätta handla.
✓ FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER

LENOITES SKÖTSELRÅD FÖR SILKE

Tips för att vårda dina Lenoites på bästa sätt så att de håller i många år framöver. Här kommer Lenoites skötselråd för silke. 
Grattis! Dina Lenoites produkter kommer utan tvekan att vara en av de bästa, lyxigaste och omsorgsfulla investeringarna för för din hud, hår och själ. För att få ut så mycket som möjligt av din produkt kommer här några tvätt- och vårdtips. 

 

Dina Lenoites örngott, sovmasker och hårprodukter är skapta av 100% mullbärssilke, gjorda av de mest lyxiga trådarna på vår jord. Med rätt vård kan dina Lenoites produkter bibehålla sina fördelar under många år framöver.

 

Rent mullbärssilke av bästa kvalitet ger ett överdådigt material som inget annat tyg i världen kan mäta sig mot. Känslan av dess elegans och naturligt lyxiga yta mot huden är svår att finna. På grund av tygets naturliga andningsförmåga, mjuka konsistens, fuktavvisande, svalkande och allergivänliga egenskaper krävs noggrann vård (och rekommenderas starkt) för att säkerställa att du aldrig kommer att vilja lägga ditt huvud mot en annan kudde igen.

 

  • Hudläkare och hudvårdsexperter rekommenderar att tvätta dina silkes örngott minst en gång i veckan för att bli av med avlagringar från kroppen såsom svett, olja, döda hudceller, bakterier etc. Detta kommer inte bara att hålla din hud i bästa skick, det kommer även att bevara silketstygets fördelar.

 

  • Du behöver inte kemtvätta dina Lenoites silkesprodukter. Alla våra silkesprodukter går utmärkt att tvätta genom att du följer våra rekommendationer. Se till att du använder kallt vatten, högst 30 grader. Ju kallare, desto bättre. Varmare temperaturer bryter ner trådarna över tid och gör så att silkets naturliga fibrer tappar funktion.  

 

  • Lenoites silkesprodukter bör tvättas i programmet Handtvätt eller Fintvätt / Delicate (med högst 30 grader, se ovan)

 

  • För att förhindra att andra föremål i din tvättmaskin hakar fast eller repar, som bh-krokar, knappar, drakkedjor etc. rekommenderar vi att du placerar dina Lenoites produkter i en tvättpåse. På så sätt håller de sig separerade. 

 

  • Använd ett milt rengöringsmedel utan blekmedel eller enzymer och som är speciellt gjord för känsliga tyger. Lenoites rekommenderar en enzymfri tvättmedel Y3 (finns i vanliga livsmedelsbutiker).

 

  • När dina produkter är tvättade, häng upp dina Lenoites-sidenprodukter och låt lufttorka tills de är helt torra.

 

  • Om du låter dina Lenoites örngott plantorka bör de inte bli skrynkliga. I händelse av att de ändå behöver slätas ut stryker du dem enkelt med "siden" -inställningen på strykjärnet. Du kan även använda alternativet "ånga" på strykjärnet för att ånga ut eventuella rynkor eller veck. Silke gör sig bäst när den är rak och full med lyster.

 

  • Om din Lenoites silkesprodukt av misstag får en fläck när den används ska du snabbt blötlägga tyget i KALLT vatten och badda fläcken med milt rengöringsmedel. Låt ALDRIG fläckar sitta annars finns det risk för att de sätter sig och därmed inte går att få bort. 

 

  • Om du tenderar att få brun utan sol fläckar eller gillar att använda hudvård som färgar av sig på sängkläder rekommenderar vi dig att använda Lenoites textilier i mörkare nyans, så som Midnight Blue eller Black.

 

  • Om du vill ta med dig dina Lenoites produkter när du är på resande fot så som flyg eller tåg har vi enkelt säkerhetsställt förstaklassig resepackning. Lägg dina Lenoites produkter i originalförpackningen för att hålla de rena och fräscha. Kom ihåg att dina Lenoites produkter är speciella och kräver förstaklassig omvårdnad. 

 

 

Tack för att du läst Lenoites skötselråd för silke. Vårt team på Lenoites önskar dig en underbar upplevelse när du använder dina produkter. Tveka aldrig på att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar. Vi finns alltid här, oavsett om du köpte din kudde idag eller "igår". Vi är dina vänner livet ut.

 

Du kanske också gillar: 

Silke jämfört med satin, viskos och bambu 

Tack för att du kontaktade oss! Vi återkommer så snart som möjligt. Tack för att du prenumererar